ØLANDSHVEDEMEL, FULDKORN

Vores fuldkornsmel af ølandshvede er malet på stenkværn. Melet indeholder alle kornets naturlige bestanddele – intet er sigtet fra.

Ølandshvede er fra Øland i Sverige. Brød af ølandshvede har en udtalt sødme og dybde i smagen. Det høje indhold af protein og gluten giver mulighed for deje med stor elasticitet og brød, der holder sig saftigt længe. Ølandshvede er en af de få oprindelige hvedetyper, der har fulgt klima og mennesker i Norden tilbage fra tidernes morgen. Ølandshveden lå i mange år glemt i NordGen, Nordens Genbank. Per fik en lille håndfuld, som nu er blevet til marker, både på Mørdrupgård og
hos de bønder, han arbejder tæt sammen med for at dyrke unikke kornprodukter.

Anvendelse
Bag kraftige, saftige fuldkornsbrød af dette mel. Denne type brød, der også kaldes grahamsbrød, skal bages i form. Fuldkornsmelet egner sig godt til at blande med lettere meltyper, hvor ølandshveden kan bidrage med sin fine smag og gode bageegenskaber. Stenformalet fuldkornsmel er længere tid om at optage væsken end fint hvedemel.

Spring hen til en opskrift her






Smileyrapport
Copyright © 2011
Sitemap
Mørdrupvej 5 3540 Lynge | Telefon 48 18 71 08